gabby

Kategori: dagar

stjärnfall, tårar & fredagsfeeling

De senaste dagarna har jag inte kunnat sova så bra. Varit uppe mitt i natten, gått runder i lägenheten, tänkt en massa, gråtit ännu mer.
Igår natt, runt ett, satt jag iklädd dunjacka och slitna jeans och kollade upp mot himlen. Det är tydligen ett meteorregn som passerar oss just nu. Allra tydligast kunde man se dem igår och ikväll. Jag inbillade mig att jag såg något men det var för molnigt igår. Hur fint hade det varit att se ett stjärnfall ikväll? Magiskt ju.

Jag låg och vred mig hela natten efter att ha sett något jag inte ville se. Känner mig allmänt otrygg och oinspirerad just nu och vill allra helst bara ta ett flyg långt, långt bort. Men det kan jag inte för innan klockan tre måste jag och en klasskompis skriva ihop ett arbete ingen av oss är sugna på. Och senast idag får jag reda på hur tentan gick.
En sten på bröstet. Det är så det känns just nu. Äkta fredagsfeeling eller?

Ni kommer inte tro färgen på himmlen idag!


Idag har kort sagt varit en grå dag. Denna bilden tog jag på himlen mitt på dagen. Oredigerad. Bara 100% grått överallt. Vaknade med ångest kl 7 och tog tåget till skolan. Vi hade bara en föreläsning idag vilket var skönt men idag kändes det som det var en föreläsning för mycket. Jag väntar lite på att jag ska känna motivation och pepp för skolan men jag känner att jag just nu är långt ifrån den känslan. Vill att det ska vända men finner bara kortsiktiga lösningar. T.ex. en mocha latte på soja från Espresso House.


Kom hem vid 14, käkade tacos och hängde lite med min syster Caj innan hon åkte tillbaka hem. Men även gråa dagar kan byta färg! Hämtade ett paket som jag väntat i flera veckor på och blev supernöjd med. En ögonskuggspalette som jag velat ha hur länge som helst. Visst är den fin? Visar bättre bilder imorgon när det är ljust ute!


Och så här såg jag ut idag. Ska nu åka till M och ha en myskväll. Glömde bort att jag köpte en chokladboll på Espresso House i all stressen när jag skulle ta tåget hem så den tänker jag njuta av med en kopp te om en stund. Hoppas ni alla har en fin dag! Och om inte så glöm inte att ni kan turn it around. Allt blir vad du gör det till. Du bestämmer! Puss xx G

introducing...Välkommen till min dagbok. Jag heter Gabriella, är 22 år och bor i Helsingborg. Jag är en glad och positiv tjej som älskar att resa, skapa och vara kreativ. Jag pluggar till miljövetare på Malmö Högskola just nu och drömmer om att ha ett eget företag i framtiden. På bloggen kommer jag lägga upp lite allt möjligt; vad jag inspirerar av, vad jag gör om dagarna, vad jag tänker på. Hoppas ni vill hänga med på resan. xx G

 

summer of 2016

Lite bilder från sommaren 2016. Jobbade mest och med det kom en trötthet jag inte känt förut. Längtade mest efter saker som inte kom. Så ska man såklart inte göra. Vissa dagar blev sådär, men vissa kvällar blev fina. Som ni ser ovan. Gröningen där vi hade språkgrill, Helsingborg när den är som bäst, sushikväll med M, födelsedagsfika, en fin gränd i Halmstad, hamnen & tequilakväll med Elin <3

Känns som sommaren officiellt tackar för sig. Hade behövt lite till, lite längre och ska se om inte en resa eller två får ske under hösten så jag har något varmt att se fram emot. Känner mig trött ofta och vill ha en boost av energi men får inte riktigt till det. Vill ha fokus fokus fokus 100% fokus på välmående nu. xx

{-8} what i cleared out today

- 8 olika prylar idag. En paljettväska (som jag drog med mig hem från Thailand i min 5kg packning), ett ögonfranshalsband (???), en MAC läppenna + förpackning, en sminkborste, en ring, en concealer & en ögonskuggsprimer. Borsten och förpackningen återvinner jag, väskan, halsbandet och ringen skänker jag till en secondhand butik och sminket får min syster.

Det är egentligen knäppt att jag fortfarande sparar på saker som jag har noll användning för, trots att jag blev minimalist och sorterade ut typ 50% av mina saker på gymnasiet. Varför gör jag det?

Today I cleared out these 8 things; a sequin bag that I've dragged with me all the way from Thailand in my 5 kg bag (why??), a necklace in the shape of eyelashes, a MAC lippen that doesn't suit me and its packaging, a makeup brush, a ring, a concealer and an eyeshadowprimer. The lippen packaging and the brush goes to recycling, the necklace and the bag will be donated and my sister gets the makeup.

I'm still astonished as to why I have things to declutter considering I started my minimalism journey like 2 years ago. Why do I keep buying things I don't really want and keep things I never use? The question of the day.