gabby

Kategori: about me

vegan: day one

Today, I become a vegan. I thought about it for a long time. I've been a vegeterian for almost 8 years, since I was thirteen. And I can't in good conscience buy from or support an industry that takes advantage of, murders, rapes and abuses living beings all day, everyday. 365 days of the year. Misery. In one week over 1 billion animals are slaughtered. That's fucked up. I am not gonna be a part of this abuse, of harming others, our planet or myself.

Watch the video below and take a moment to think. For yourself. Happy Thursday.

Idag blev jag vegan. Jag kan inte, med gott samvete, köpa från eller stödja en industri som uttnyttjar, mördar, våldtar och misshandlar varelser dag och ut och dag in. På 7 dagar mördas över en miljard djur i världen. Det är helt fucking otroligt. Jag tänker inte vara delaktig i att skada andra, vår planet eller mig själv.

Tycker du jag överreagerar? Ta 19 minuter av ditt liv och kolla på denna videon.

 

self-love saturday

Så här söt är jag idag. Får man säga så? tänkte jag innan jag skrev det och det är så himla klart att man får. Tänk om vi levde i en värld där alla tyckte om sig själva, och kunde säga att fy fan vad jag är bra/go/härlig/smart/rolig/snygg/omtänksam etc etc och inte skämmas för det. Bara äga sig själv och känna sig säker i att kunna uttrycka den kärlek man känner för sig själv utan folks sura attityder. Jag är ju bäst! Och du med! Och då ska man få säga och tycka det 100% av tiden. Ingen negativitet allowed.

Idag ska jag bara mysa med min mamma. För hon är också bäst. Vi ska ha bästa lördagen. Ha ni det också <3

Bäst + Bäst = Bäst. Simple math liksom.

birthday outfit

Topp från Thailand / Kjol från Bikbok / Sandaler från H&M / Armband, mammas

Firade som ni kanske vet min tjugoförsta födelsedag på Mallorca den 13/6. Så här såg jag ut efter en dag vid poolen och precis innan vi åt middag och blev uppätna av typ tusen mygg.

it's my birthday

Idag fyller jag 21 år!! Jaaa! Är som ni kanske vet på Mallorca och tänker bara ligga i solen och mysa hela dagen och sen fira med min syster med en stor och skitgod middag i stan. Vi tillochmed kanske kan hitta lite tårta? Är så himla pepp på tårta! Hoppas ni får en superfin dag idag allihopa! Puss och kram!

min studentJag tog studenten den 5 juni 2014. Vi hade champagnefrukost hos en tjej i klassen som verkligen var superfint gjord. Vi tog klassbilder i hennes trädgård, delade öl på perrongen, sen tog vi tåget tillbaka in till stan. Jag, Rebecka och Elin hängde upp vårt lakan på Kärnan (RIP på den, den såg vi aldrig mer), och promenerade till Nicolaiskolan. Sen hängde vi i klassrum och i aulan i flera timmar tills det var dags. Vårt utspring var värdelöst och varade i ca 2 sekunder och jag kunde ju självklart inte hitta min familj på typ en halvtimme. De hade stått och väntat på en helt annan skola. Haha!

Sen sprang vi ner till flaket. Det var helt klart det bästa på hela dagen. Det var så himla, himla kul! Det kändes nästan som om hela klassen var vänner igen. Jag var iallafall så lycklig att bara sket i allt som fanns, hoppade och skrek och blåste i min visselpipa tills hela Helsingborg fick tinnitus. De timmarna på flaket var helt enkelt världsbäst <3

Studenten en av de roligaste dagarna i mitt liv. Jag trodde verkligen inte det skulle bli så men den dagen blev jättefin. Som ni kanske vet så hade jag inte godkänt i alla mina ämnen och därför kände jag, dagarna innan, att jag inte skulle ta studenten "på riktigt". Men studenten tog jag ju. Jag var där. Det var bara en examen som fattades. Det faktumet var smärtsamt men det finns en styrka i det också. Att tänka att nej, jag är faktiskt inte färdig men nu behöver jag inte gå till mitt tråkiga gymnasie varje dag. Nu kan jag bestämma lite mer över mig själv och min situation och hur jag ska fixa den. Att kunna komma loss från något som har tyngt en, oavsett vad, är alltid, alltid stärkande.

Här sitter jag, min pappa och min granne på min studentskiva som vi hade hemma hos oss. Vi är mitt uppe i en superseriös konversation om att jag bör vara försiktig när vi åker på studentresa till Rhodos (vilket vi gjorde i augusti), och att jag inte ska göra något som jag "inte vågar säga till farmor till exempel" haha Oops!