gabby

studentresa till rhodos (part two)Utflykt till Lindos, party selfies, 100% blått hav, fiskpeeling, utsikt & middag från La Casa, medeltidsruiner, efterätt på Alexandria, ursöt gränd, solnedgången

I augusti 2014 åkte jag och två kompisar på studentresa till Rhodos, i Grekland. Del 1 kan ni läsa här.

Att göra

Med Apollo åkte vi på utflykt till Lindos, en liten stad en timme bort (bild 1 & 4). Där fick vi en guidad tour av en engesk talande grek som berättade lite om historian om staden och templet. Utflykten kostade runt 25 euro och inträdet till templet kostade typ 5 euro. Det var en ganska gullig stad och utsikten från templet var så himla vacker. Väl värt det bara för utsikten. Lindos ligger ganska högt upp och stadens enda transportmedel är åsnor så vi gick ganska mycket den dagen.

Vi var som sagt på stranden på den mindre blåsiga sidan. Där kunde vi bada utan att ramla omkull. En solstol kostade 4 euro att hyra där per dag.

Vi var i Gamla stan ett par gånger också. Vi gick in på dagen och gick lite vilse i alla smågator och gränder. Jag rekommenderar typ att man bara går runt där, bort från shoppingen och resturangerna (när det fortfarande är ljust såklart!). Det var superfint att se hur folk verkligen bodde i medeltidshus. Jättegulligt. Och vi träffade såå mycket katter som promenerade runt.

På kvällen är Gamla stan jättemysigt. Vi åt på ett par olika resturnager, inga jättebra att rekomendera. Att sitta högt upp där man kan se hela standen tyckte jag var jättemysigt dock. Jag kommer inte ihåg namnet eller hur vi fick reda på det men vi satt oss och drack lite drinkar på en bar ovanför en väskbutik, precis vid en fontän. Vi gick uppför en supersmal trappa och kom upp till en jätteliten hemlig barbalkong. Så mysigt.

Fiskpeeling testade vi också på. Skitobehagligt men kul! Finns lite här och var. Det plus pedikyr kostade runt 15 euro.

Att festa

Vi köpte vår dricka hos en kille i en butik som hette "Systembolaget", med citationstecken. Han var ganska sliskig men vi köpte en blandad låda med ganska många flaskor Breezers för kanske 30 euro, vilket delat på 3 var helt okej. Det räckte oss i 2 veckor.

Vi festade mest på de svenska/nordiska barerna. I Rhodos kommer folk bara fram till en och vill sälja biljetter. Ett par killar från Solsidan haffade oss första dagen och vi festade där på kvällen. Solsidans bar var ganska liten. Dessutom var det lovat gratis bar, "beställ vilka drinkar ni vill". Haha att vi gick på det. Vi kom dit och i entren fick man ett plastglas. När vi räckte fram våra glas i baren (som var proppfull såklart, här gäller det att armbåga sig fram) fick vi juice med vodka i. Skitäckligt.

På bargatan finns ett fönster, jag tror det finns en bild på en älg på eller så står det bara Blåbärsshots. Omg, ääälska, de är såå obeskrivligt goda. Knacka på och vänta så får ni en shot med en liten klick grädde på (eller inte, om man nu är vegan). Det drivs av en skäggig gubbe med bikerväst som häller shottarna ur en termos. Så söt. Är man extra snäll mot han får man ibland ett klistermärke med en älg på. Det fick vi iallfall. Supereffektivt att sätta på ryggen på varandra så man ser sina kompisar när man tappat bort dem ett par timmar senare (extra effektivt när alla har på sig samma t-shirt, som på Grabbarna Grus Barrundan-eventet). Kommer inte ihåg priset, kanske några euro.

Vi festade också på Grabbarna Grus. Vi köpte biljetter till Barrundan, då man går från bar till bar och festar och någon annat event där man fick röd, gul eller grön färg målat i ansiktet baserat på vilken relationsstatus man hade haha De festerna var roligast tyckte jag. Mest för att vi gjorde dem roliga. Samma tråkiga drinkar hade de här tyvärr. Men de hade iaf sugrör. Snodde så många sugrör haha

Ett annat event vi var på var dagsfest på Love Boat. Det hade varit kul om vi hade haft dricka. Vi gick till hamnen kanske klockan 12 på dagen och åkte ut till olika delar av Rhodos och gjorde olika aktiviteter såsom åkte bananaboat och dykte efter champagne. Vi skulle också snorkla men det sket dem i. Vad de än säger, ta med dricka eller pengar. Vi hade inget så vi var genomnykra hela resan. Inte superklokt men men. Inkluderat i priset på 45 euro var en lunchmacka. De hade ingen utan ost till mig (vegan ju) så jag förhandlade mig till en champageflaska istället. Livstips! När saker går fel och du vill att de ska rättas till var självsäker! Tror du och beter du dig som om det ska gå och det är självklart, då är det det! Klart jag skulle ha champagne istället för lunch!

Att shoppa
I Rhodos finns det hur mycket turistbutiker som helst. På en vanlig gata ser det ut ungefär såhär: resturang, hotell, butik, resturang, hotell, butik och så om och om igen. I centrum finns butiker så som H&M, Zara, Sephora, Euro Store och Nike. Shoppingen i Rhodos är ganska så bra, speciellt i augusti när de har mycket rea.

Shoppingen i Gamla stan var jättebra också. Massa väskor, läder, tvålar, olivolja, skor, smycken, kläder och souvenierer överallt.

Annat att veta

* Oftast var det svårt att handla med kort. De flesta butiker och resturanger ville att man skulle betala med kontanter. Speciellt nu kan jag tänka mig att det är extra mycket så.
* Vi dricksade ungefär 10-15%. Ännu mer om vi var supernöja, vilket vi blev ganska ofta, till exempel på Tamam.
* Det är superviktigt att ta hand om sina kompisar ifall de blir för fulla, drogade, ledsna eller obekväma!! Det gäller ju alltid men speciellt när man inte vet numret till polis/ambulans och så. Vi hade tur men vi hörde så många historier om både tjejer och killar som hade blivit drogade så håll koll på era drinkar. När ni betalat för fri bar, och inte har hållt koll på er drink, släng den hellre på golvet och ta en ny än riskera att dricka den. Det gjorde jag flera gånger. Var lite subtila bara haha
* Om ni åker med ett resebolag, typ Apollo eller Ving, be dem om hjälp när saker inte stämmer eller går snett. Det kanske inte hjälper er direkt men det hjälper kanske andra som ska bo där ni bodde, eller ska besöka det stället ni besökte.

Hoppas denna guiden hjälpte er som funderar på eller ska resa till Rhodos! Fråga gärna om ni undrar något mer! Ha det så himla kul! Kom ihåg att allt blir vad man gör det till! Puss!

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas