gabby

rhodos guiden (part one)
Palmer på torget bakom hotellet, middag på Koykos, snäckor vid hamnen, utsikt från templet i Lindos, sprit handlat på "Systembolaget", drinkar på Local bar, vårt favorit lunchställe Salt & Sugar, power walk i staden, solnedgången på stranden vid hotellet

Efter studenten förra året ville jag och mina kompisar Elin & Emelie åka på en studentresa tillsammans. Vi satt hemma under våren och planerade att tågluffa i Europa tills vi till slut bestämde oss för att bara gå in på Resia och säga hej, vi vill festa och sola. Och så blev det. Vi bokade och ett halvår senare åkte vi 3 timmar ner till Rhodos i Grekland i två veckor i början på augusti 2014.

Att bo & bada

Vi bodde mitt i Rhodos Town, väldigt nära udden, på ett superlitet hotell 30 meter från havet på den blåsiga sidan, och kanske 100 meter från bargatan. Mitt i smeten alltså. Jag är så glad att vi bodde så centralt, det hade varit tråkigt och jobbigt annars att ta sig in varje dag/kväll.

Riviera Hotel hette vårat hotell. Jag hatade hotellet när vi bodde där och vi blev ganska så taskigt behandlade (ingen AC i 2 veckor till exempel, otrevlig receptionist), men baserat på vad man hörde om andra hotell var det nog egentligen ett hyfsat hotell, åtminstonde för priset vi betalade (6000 kr för flyg & hotell i två veckor med Apollo). Att bo utan AC var lite jobbigt, mest när vi skulle föna håret efter duschen eftersom vi bara hade två uttag, den ena användes för mobilerna och den andra för vår superlilla fläkt. Där vi bodde var dock på kvällen skitbra eftersom vinden då blev vår AC.

På den blåsiga sidan där vi bodde kunde man inte bada för vågorna var insane. Jag och Emelie föll på varandra sekunden efter att vi hade gått in i vattnet på den första dagen, så vi gick en 5 minuters promenad varje dag till stranden på andra sidan. Där var det hur fint som helst och inte alls svårt att hitta.

Vi var på stranden typ varje dag vilket var jättemysigt. Jag köpte färskpressad apelsinjuice av en norska vid sidan av stranden typ varje dag eftersom vi alla blev megamegasjuka efter typ dag 3, 4. Tror det började med att jag hånglade med en kille som jobbade på en bar, sen delade vi tre på vatten. Vi hostade tills vi typ inte kunde sova haha Roligt nu, inte lika kul då. Första tipset är alltså att inte hångla med de som jobbar, pga de har varit med typ alla!

Att äta

Maten i Rhodos var hyftsat billig. Kanske 50-80 kr för en middag. Jag var vegan i Rhodos vilket inte var så svårt som jag trodde det skulle vara. Det blev mycket pommes såklart, men jag åt också mycket grillade grönsaker, bröd, vitlökspasta (omg), soppa och dolmades (ris i vinblad, megagott).

Ett supergulligt ställe vi åt på med världens gulligaste lilla gubbe som servitör hette La Casa. Utsikten var superfin därifrån eftersom det var lite högre upp. Det var tradionellt grekiskt.

Vi åt även jätteofta lunch på Salt & Sugar (bild 7), ett litet ställe med fräsh mat såsom smoothies, bröd, pasta och fruktsallad. Det ligger mittemot Gran Bazaar om jag inte har helt fel, vilket är ett supermarket där vi köpte vatten och allt annat vi behövde (chips och djungelvrål typ).

Tamam var ett annat ställe vi åt på två gånger. Tamam är en familjeresturang där servitörerna är familjens tonårsdöttrar. De var hur söta som helst. De hade inte jättemycket mer än pasta för veganer, men det var fortfarande jättemysigt. De hade kö ut på gatan men vi fick ett glas vin att dricka medans vi väntade. Efter maten fick vi även gratis efterrätt (glass). Jättegulligt.

Andra ställen vi trivdes på var Sand, ett sushiställe ägt av svenskar som låg i en liten gränd, Local Bar där vi drack drinkar och fick popcorn till (??? bild 6) och Alexandra där jag åt en supergod Aglio Olio och serivörerna var jätteshyssta.

Vi gick även till McDonald's, lite längre in i centrum, några gånger. Jätteskönt som brunch när vi var bakis. Megasvalt och megafettigt haha

Mer om Rhodos (fest och shopping) kommer i del 2 snart <3

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas